Papierové stravné lístky však nekončia, uvedená digitalizácia bude
postupná. Každý gastrosubjekt bude mať podľa asociácie dosť času na
prípravu a bude mať podporu členov združenia.
Zamestnancom elektronické karty sprístupnia výhody. Pre gastrosektor to
zase môže byť podľa asociácie príležitosť získať nových aj bývalých
zákazníkov.
Asociácia zároveň podporuje aj zníženie dane z pridanej hodnoty pre
tento segment na 10 %. Slováci totiž pre rast cien znížili frekvenciu
návštev v reštauráciách.
Zvyšovanie stravného je pre Slovákov podstatné. Viac ako deväť z
desiatich dopytovaných (92 %) považuje za dôležité, aby sa stravné
priebežne zvyšovalo. Malá skupina to nepovažuje za prioritu (7,6 %).
Zvyšovanie stravného je pre dve tretiny (66 %) Slovákov zároveň
motiváciou na zvýšenie frekvencie stravovania v reštauráciách, ktoré
ponúkajú menu. Informovala o tom asociácia na základe online prieskumu,
ktorý dopytovaním realizovala prieskumná agentúra Dicio Marketing na
vzorke 1086 respondentov vo veku 25 až 65 rokov v celej SR od 3. do 15.
júna tohto roku.